Zoals u weet zijn biobased materialen aan een snelle opmars bezig. Dit brengt kansen met zich mee. Niet alleen vlas maakt een comeback, maar andere vezelgewassen vinden steeds meer hun weg naar de landbouwer die op zoek is naar rendabele en duurzame alternatieven.

Ook bamboe hoort in dit rijtje thuis. De ‘luxevezels’ van bamboe hebben uitzonderlijke kwaliteiten waardoor het inzetbaar is in verschillende industrieën zoals constructiematerialen, voeding, composieten en textiel. Bamboe kent vandaag meer dan 10.000 producttoepassingen.

De vraag naar Europese bamboe is groot. Europa is na China de grootste uitvoerder van bamboeproducten. Sinds enkele jaren worden in verschillende Europese landen bamboevelden voor industriële toelevering met succes aangelegd. Ook in Nederland en België biedt bamboe kansen. Ook in de lage landen heeft bamboe zijn groeipotentieel al bewezen.

Bamboologic, de leidende firma in Europa op vlak van industriële bamboekweek, staat u bij in het leveren van het plantmateriaal, plant- en oogstadvies. Bamboologic biedt u tevens een terugkoopcontract voor uw oogst.

Bamboe is, met zijn grote CO2-opname, tevens een ideaal gewas om als koolstofverwijderingsgewas te gebruiken. Bamboologic financiert en regelt de onafhankelijk gecertificeerde en geverifieerde carbon removal credits en deelt de verkoopopbrengsten met de landbouwer. Op die manier kan een substantieel deel van de aanplantinvestering terugverdiend worden.

Webinar 27 september 18:00

Bamboe als biobased gewas voor industriële verwerking. Hoe zit het met aanplant, beheer en opbrengstkansen?

Bamboologic krijgt op dit moment veel aanvragen voor aanplant van bamboe in Nederland en België. Daarom leek het hen de tijd om een praktijkgerichte webinar (nederlandstalig gesproken) te organiseren omtrent aanplant, beheer en opbrengstkansen van bamboekweek voor industriële toepassingen.

U hebt interesse in het aanplanten van bamboe, maar u zit nog met vragen of hebt bedenkingen? Mis dan deze webinar niet. In deze praktijkgerichte webinar alles te weten over aanplant, onderhoud en opbrengstmogelijkheden in de lage landen.

Het webinar begint om 18u.

Inschrijven kan via deze link op bamboologic.eu