BambooLogic nodigt geïnteresseerde telers uit voor een rondleiding bij bamboekwekerij Vista Verde op maandag 6 november.

Vista Verde is het bedrijf van Jan en Mark Oprins. Hier zal Jan Oprins samen met Joost Borneman van BambooLogic laten zien waarom bamboe het landbouwgewas van de toekomst is. Bamboe is een duurzaam en veelzijdig gewas dat op veel verschillende manieren kan worden gebruikt. Het is niet alleen een natuurlijke, hernieuwbare bron van grondstoffen, maar het heeft ook tal van andere voordelen, waaronder het vermogen om koolstof vast te leggen, erosie tegen te gaan en biodiversiteit te bevorderen.

De kwekers zijn gepassioneerd door de schoonheid en veelzijdigheid van bamboe en bieden een uitgebreid assortiment aan, met een bijzondere focus op de grotere Fargesia soorten. De bamboekwekerij is gevestigd in het noorden van België, waar de bamboe met zorg en aandacht wordt gekweekt met de beste materialen en technieken.

Gaat u mee op de rondleiding?

Op maandag 6 november vindt er tussen 10:30 – 13:30 uur een rondleiding plaats bij Vista Verde. Bent u geïnteresseerd in het aanplanten van bamboe maar u wilt graag eerst zien het werkt in de praktijk? Dan is dit uw kans. Na de rondleiding bij de plantenkwekerij gaan we naar de locatie waar de bamboeplanten al jarenlang zijn geplant om de werkelijke groei te tonen en sluiten we af met een lunch.

Om u aan te melden stuurt u een e-mail naar BambooLogic.