Webinar: Blijvend grasland

Een eerlijke vergoeding voor klimaatdiensten

Op maandag 11 december was er een webinar waarin u kennis kon maken met blijvend grasland en de partners van het project GreenDutch en LTO Ledenvoordeel. Wilt u het terugkijken? Neem dan contact op.

Aanmelden webinar

Wilt u een betere bodem- en waterhuishouding én meehelpen aan de klimaattransitie door langdurig koolstof vast te leggen in uw bodem? En heeft u percelen (geen akkerbouw) beschikbaar voor blijvend grasland? Dan kunt u deelnemen aan het project ‘Blijvend grasland’ van GreenDutch en LTO Ledenvoordeel. Deze partijen ontzorgen u in het verkrijgen en verhandelen van CO2-certificaten, waarmee u zonder extra moeite vergoed wordt voor de klimaatinspanningen die u levert op uw bedrijf.

In dit webinar stellen we de betrokken organisaties en mensen graag aan u voor: Toon Branbergen, Mathijs Ramaker en Janine Bos van GreenDutch en Lars Hillewaere van LTO Ledenvoordeel. We leggen uit hoe het werkt en beantwoorden alle brandende vragen die u over dit onderwerp hebt. Zo kunt u een goed geïnformeerde beslissing maken om eventueel deel te nemen aan ons project.

Nieuws over miscanthus

Blijvend grasland verzilveren kan zonder moeite

Blijvend grasland verzilveren kan zonder moeite

Melkveehouder Aart van Dronkelaar is deelnemer aan een van de blijvend grasland-projecten. Rechts Mathijs Ramaker van GreenDutch Blijvend grasland legt CO₂ vast. Dat is een interessant gegeven in deze tijd waarin volop gezocht wordt naar mogelijkheden om de...

read more
Met gras nemen we de CO2-uitstoot te grazen

Met gras nemen we de CO2-uitstoot te grazen

LTO Ledenvoordeel, in samenwerking met GreenDutch en NLgroen, roept LTO-leden met grasland op om een belangrijke bijdrage te leveren aan de reductie van CO2-uitstoot en tegelijkertijd extra inkomsten te genereren. Door grasland tien jaar lang niet te ploegen of scheuren, worden koolstofcertificaten vrijgemaakt die een waardevolle bron van inkomsten vormen.

read more