Van 437 hectare in 2023 naar ca. 650 hectare

Miscanthus-Agri, teeltpartner van Carbon Farmers, blikt terug op het plantseizoen van miscanthus in 2024.

Miscanthus-Agri is trots dat ze fors hebben kunnen bijdragen aan de groei in areaal van miscanthus in Nederland. Vele telers zijn voorzien van hoogwaardig, vitaal & kwalitatief uitgangsmateriaal. Het voorjaar van 2024 was uitdagend, van Limburg tot aan Friesland konden we eerst niet terecht door de natte omstandigheden, vervolgens moest alles ineens!

Het plantseizoen was wat langer dan vooraf verwacht, omdat sommige percelen moeilijk te bewerken waren vanwege de nattigheid. Toch is alles door een goede samenwerking gelukt,  De laatste rhizomen zijn begin augustus geplant, en ook die staan inmiddels mooi te groeien. Een voordeel van het natte voorjaar, is dat alle geplante rhizomen goed zijn aangeslagen. Vocht is erg belangrijk bij het opstarten van deze teelt, met dit voorjaar heeft dit geresulteerd in weinig tot geen beregening.

Het team van Miscanthus-Agri (foto) is zeer tevreden met het resultaat. We hebben ervaren dat  onze systematische teeltbegeleiding, goede communicatie en planning vruchten afwierp. Op dit moment zijn we ons weer volop aan het voorbereiden voor het plantseizoen 2025. Miscanthus-Agri wil graag de teelt onder de aandacht brengen bij grondbezitters en agrariërs om het areaal in Nederland & België verder op te schalen. Ook liggen er volop mogelijkheden om de geteelde biomassa van telers af te nemen. Meer en meer markten vragen naar miscanthus, als Miscanthus-Agri beleveren we die markten.

Miscanthus-Agri Info-Talk 9 oktober

Graag vertellen wij u hier meer over tijdens onze informatie bijeenkomst op 9 oktober in Haaren (NB).
Miscanthus-Agri nodigt u uit om alles te ontdekken over de mogelijkheden op gebied van de teelt van miscanthus.

Na deze middag weet u alles aangaande:
– Wat is miscanthus?
– De teelt; van aanplant tot oogst
– De voordelen en marktmogelijkheden
– Opbrengsten en saldoberekening
– Hoe te voorzien in het juiste “vitale” uitgangsmateriaal
– Hoe u kunt vertrouwen op een goede teeltbegeleiding

Daarnaast wordt er een bezoek gebracht aan de kas, waar een aantal marktmogelijkheden te zien zijn, en bezoeken we een vermeerderingsveld voor uitgangsmateriaal!

Meldt u aan via https://forms.office.com/r/C45db3M4f6

Of: informeer naar de mogelijkheden via: info@miscanthus-agri.nl